Letters voor het filmhuis

image

 

Enige tijd geleden werd ik door Filmhuis Oosterbeek benaderd of ik niet “even snel” wat letters wist voor in het tegelwerk op de koof van het Filmhuis. Na wat schetsen en schuiven bedachten ik me dat ik misschien wel een hele mooie letter voor dit doel in huis had: Berchmanianum. Die letter had ik net ontworpen voor een Nijmeegs mannenklooster. De architectuur van architect Cuypers was hierbij mijn inspiratie.

Berchmanianum paste schitterend op de gevel van het filmhuis, en ik besloot ook de overige belettering met dit zelf ontworpen font uit te voeren. De foto’s zijn van filmvriend en fotograaf Hans Franz.

De entree van filmhuis oosterbeek

De entree van het filmhuis

Typografie in de hal van filmhuis Oosterbeek

Typografie in de hal van het filmhuis. Op de muur zijn verkleinde weergaven van de posters van vrijwel alle films die we tot dan toe vertoonden aangebracht.

Letters op de muur van filmhuis oosterbeek

Belettering rechtstreeks op de muur

Zaal van filmhuis oosterbeek

Blik op de zaal van het filmhuis

Koof van Filmhuis oosterbeek

De koof waar het allemaal om begonnen was

Filmhuis in de sneeuw

Het filmhuis in de sneeuw

Reageer: